+421 56 679 86 20

agrotim@agrotim.sk

NOVINKY

Prečítajte si, čo je nové vo svete našich značiek alebo v našej spoločnosti.

VÄDERSTAD ROZŠIRUJE MODELOVÝ RAD CARRIER XL A PRIDÁVA DO PONUKY CROSSCUTTER DISC AGGRESSIVE

28. november 2022

Spoločnosť Väderstad, jedna z popredných svetových firiem v oblasti spracovania pôdy, siatia a presného siatia, víta v rade diskových podmietačov Carrier XL nový model Carrier XL 725 so šírkou 7,25 metra.

Spolu s týmto novým modelom je rodina Carrier XL aktualizovaná o nové funkcie. Väderstad ďalej oznamuje, že rozširuje ponuku strojov na veľmi plytké spracovanie pôdy o CrossCutter Disc Aggressive. CrossCutter Disc Aggressive vyniká v ťažkých pôdach a v ťažkých pôdnych podmienkach.

Nový Carrier XL 725 je vítaným prírastkom do radu diskových podmietačov Carrier XL s pracovným záberom od 4,25 do 12,25 m.

Carrier XL je dobre známa koncepcia strojov a prírastok v podobe nového Carrier XL 725 sa dobre hodí na trh. Všestrannosť, ktorú Carrier XL prináša na farmu, šetrí prejazdy, znižuje náklady na stroj na hektár a zaisťuje najlepší možný štart pre nadchádzajúce plodiny, hovorí Wolfram Hastolz, riaditeľ pre riadenie produktov na spracovanie pôdy v spoločnosti Väderstad.

Carrier XL 725 je k dispozícii s 510 mm diskami TrueCut, s CrossCutter Disc alebo s novým CrossCutter Disc Aggressive. Aby vyhovoval rôznym poľnohospodárskym potrebám, môže byť vybavený celým radom popredných nástrojov, veľkou možnosťou voľby valcov a tiež malým sejacím strojom BioDrill 360.

Celý rad Carrier XL 425-725 bol vylepšený zosilnením paralelného zavesenia valcov. Na orientáciu obsluhy sú teraz všetky modely vybavené novými viditeľnými stupnicami pre pracovnú hĺbku aj hĺbku predného náradia. Okrem toho je nový Carrier XL 725 vybavený aj novou a jedinečnou stupnicou dopravnej výšky pre bezpečnú prepravu po ceste.

Väčšie modely Carrier XL 625 a Carrier XL 725 môžu byť teraz vybavené novou transportnou nápravou a kolesami 560/45 R22,5, schválenými pre cestnú dopravu rýchlosťou 40 km/h.

Carrier XL 725 je možné objednávať od októbra 2022, dodávky budú zahájené na jar 2023.

Väderstad rozširuje ponuku ultra plytkého spracovania pôdy s CrossCutter Disc Aggressive

V roku 2017 uviedla spoločnosť Väderstad na trh disk CrossCutter Disc. Odvtedy ho oceňujú poľnohospodári po celom svete, pretože umožňuje intenzívne veľmi plytké spracovanie pôdy pri vysokých pracovných rýchlostiach.

Teraz spoločnosť Väderstad predstavuje model CrossCutter Disc Aggressive, ktorý ešte viac rozširuje rad CrossCutter Disc. Rozdiel oproti bežným diskom CrossCutter Disc spočíva v tom, že nový disk CrossCutter Disc Aggressive má naostrené zárezy TrueCut, ktoré zaisťujú vyššiu penetračnú schopnosť v náročných poľných podmienkach.

- Disky CrossCutter Disc Aggressive sú zaujímavou voľbou v ťažkých pôdach alebo tam, kde môže byť inak problém s penetračnou schopnosťou. Ďalšou výhodou CrossCutter Disc Aggressive je, že sa bude správať agresívnejšie k rastlinným zvyškom, ako je kukurica na siláž, steblá repky alebo slnečnicové strnisko. To pomáha urýchliť rozklad, hovorí Magnus Samuelsson, Concept Developer, zo spoločnosti Väderstad, a pokračuje:

- S diskami CrossCutter Disc Aggressive je náš rad diskov pre veľmi plytké spracovanie pôdy kompletný. Napriek tomu, že má agresívnejší tvar ako pôvodný model, stále pracuje pri veľmi malej pracovnej hĺbke 2-5 cm a premiestni podstatne menej pôdy ako konvenčné disky. To znamená nižšiu spotrebu paliva pri zachovaní vysokej pracovnej rýchlosti a stále intenzívnom premiešavaní, hovorí Magnus Samuelsson.

CrossCutter Disc Aggressive sa dodáva v dvoch veľkostiach: 450 mm pre pracovnú hĺbku 2-3 cm s radom diskových podmietačov Carrier a 510 mm pre pracovnú hĺbku 3-5 cm s radom Carrier XL. S oboma je možné pracovať pri pracovných rýchlostiach až 20 km/h.

- Rovnako ako pôvodný CrossCutter Disc je možné aj CrossCutter Disc Aggressive namontovať na náš univerzálny diskový podmietač Carrier. Pretože je každý disk CrossCutter Disc individuálne upevnený na vlastnom ramene s gumovým závesom, kopíruje obrys pôdy a zaisťuje veľmi rovnomerné výsledky, hovorí Magnus Samuelsson.

Nový CrossCutter Disc Aggressive bude k dispozícii od novembra 2022.

AGROTIM spol. s r. o.

Komárovská 138
076 16 Zemplínsky Klečenov
Slovensko

Otvorené: Po-Pia 7:00 - 15:30
Tel.: +421 56 679 86 20
E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Copyright © 2022 AGROTIM spol. s r.o. Všetky práva vyhradené.

SKLADOVÉ STROJE


Warning: Undefined variable $mod_jmg_sidebar_container_1 in /www/a/g/u19447/public_html/modules/mod_jmg_sidebar/tmpl/default.php on line 624

SERVIS


Warning: Undefined variable $mod_jmg_sidebar_container_2 in /www/a/g/u19447/public_html/modules/mod_jmg_sidebar/tmpl/default.php on line 655